Hírek
Legfrissebb híreink

Mobil egészségügyi asszisztenst, egészségügyi szakembereknek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: MAOOSZ Titkárság   

Az Intel Digital Health Group szakértőinek véleményére alapozva megalkották az első Intel® Atom™ teljesítményével bíró „mobil egészségügyi asszisztenst” a Panasonic Toughbook CF-H1 készüléket.

 

A kifejezetten az egészségügyi szakemberek igényeinek megfelelően megtervezett noteszgépen keresztül a kórházban és a kórházon kívül is hozzáférhetők és szerkeszthetők a betegadatok.

A Toughbook CF-H1 azonnali adathozzáférést tesz lehetővé a felhasználás helyétől és idejétől függetlenül. A fizikai információk és az adatfolyam közötti szinkronizációval rendezhetők az adatok, aminek következtében az egészségügyi dolgozók a rendelkezésre álló időt nem adatrendezésre fordítják, hanem a betegek ellátása mellett munkájukat hatékonyabb erőforrás-kihasználással és klinikai folyamatokkal, valamint biztonságosabb adatkezeléssel és kevesebb költséggel végezhetik el. Tehát ez azt jelenti, hogy a Toughbook CF-H1 készülékkel az egészségügyi dolgozók sokkal eredményesebben láthatják el feladataikat. Az MCA megalkotása rendkívül fontos dolog, mert fejlesztésével elismeri és hangsúlyozza az ápolószemélyzet munkáját is.

 Opcionálisan tartalmaz intelligens kártyaleolvasót, mely a beteg azonosítására, vagy ujjlenyomat-leolvasóval kombinálva a személyzet azonosítására használható.

Ezen felül fényképeket is készíthetünk vele akár az egészségügyi intézményben vagy az otthoni betegápolás során is, például sérülések dokumentálásához. A képeket egy speciális szoftver dolgozza fel, így a gyógyulási és kezelési folyamatról egységes formában rögzített adatok tárolhatók.


A ventilátor nélküli Toughbook CF-H1 portjai védőréteggel vannak bevonva, ezért a készülék fertőtlenítése rendkívül egyszerű, ezáltal megfelel a legfontosabb kórházi biztonsági előírásoknak.

A készülék magyarországon is kapható, bővebb információért forduljon a DÓCZY.HU Kft. munkatársaihoz!

1038 Budapest, Pusztadombi köz 12.

Tel.: 361 243-32-40

E-mail:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
EüM rendelet 46/2008 PDF Nyomtatás E-mail
2009. március 02. hétfő, 00:00

46/2008. (XII. 3.) EüM rendelet a gyógyszerrendeléshez használandó számítógépes program minősítésének szabályairól szóló
53/2007. (XII. 7.) EüM rendelet módosításáról
Hatályosság: 2008.12.06 -


A biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló 2006. évi XCVIII. törvény 77. § (2) bekezdés i) pontjában kapott felhatalmazás alapján – az egészségügyi miniszter feladat- és hatásköréről szóló 161/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. § a) pontjában foglalt feladatkörömben eljárva – az alábbiakat rendelem:

Bővebben...